Kerékpárral a vonaton: Utazási információk a hazai vasútvonalakról

A MÁV-START folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal kíván az egyre növekvő kerékpárszállítási igényeknek eleget tenni. Az összeállításunk nem teljes, az egyszeri utazás lehetőségeit és kedvezményeit tartalmazza.

Kerékpárjegyet viszonylatra lehet vásárolni, a megtett út alapján kell fizetned a menetjegyed mellé. A legolcsóbb opció 235 Ft, ez 50km-es távig érvényes, egy útra. Vonattal és kerékpárral azonban a legkedveltebb célpontok a Balaton, a Tisza-tó és a Fertő tó. Ha Te is ide tervezed a kirándulásod, akkor megéri kerékpáros túrajegyet váltanod. A kerékpáros túrajegy előnye, hogy az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen, 420 forintért vásárolható meg, ha a három tó valamelyikéhez kirándulsz, akár hétvégén, akár hétköznap.

A kerékpáros túrajegy érvénytartamán belül korlátlan számú kerékpárszállítást biztosít (oda és vissza irányban is) az érintett vasútvonalon, neked természetesen menetjeggyel kell rendelkezned. A menetjegy mellé a Balaton kerékpárjegyet megvásárolva nemcsak a tóhoz juthatsz el, hanem ugyanezen a napon a balatoni állomások, megállóhelyek között utazva már nem kell újabb kerékpárjegyet váltani, csupán az adott útra érvényes menetjeggyel kell rendelkezni. 


2017 JÚN 07 15:05:31/