E-bike

Gepida elektromos rásegítéssel működő kerékpárjai

A Gepida mérnökei gondos szakértelemmel tervezték meg a pedelec családba tartozó bringákat, a hosszú távú, megbízható használat mellett pedelec kerékpárjainkat a precíz vonalvezetés és exkluzív megjelenés jellemzi. Elektromos modelljeink két féle rendszerrel készülnek, első (agy) illetve középmotoros változatban. Az agymotoros pedelec kerékpárokhoz a GPDS (Gepida Pedelec Drive System) magas minőségű rendszert használjuk a gyártás során, a középmotoros verzióhoz pedig a Bosch professzionális szettjét.

Kiknek ajánljuk elektromos kerékpárjainkat?
 • Akik környezettudatos szemlélettel rendelkeznek, fontos számukra környezetünk megóvása
 • Ideális közlekedési eszköz azoknak, akik munkába járáshoz szeretnék használni
 • Idősebb korosztály számára, akik szeretnék megőrizni fittségüket és élvezni a kerékpározás örömét
 • Üzletembereknek, akik szeretnék elkerülni a tekeréssel járó izzadás kellemetlen érzetét
 • Postásoknak, kézbesítőknek és futároknak a kényelmes, de gyors közlekedéshez
 • Szállodák, panziók vendégei számára, akik a városnézést kényelmesen, mégis aktívan tehetik meg.
 • Kerékpárkölcsönző vállalkozások számára
Mit kell tudni a GPDS rendszerről?
A Gepida több mint egy évtizeden keresztül más gyártók által készített elektromos szettek felhasználásával állította össze kerékpárjait. Felhasználva az ebből származó tapasztalatainkat 2010-ben létrehoztuk saját fejlesztésű elektromos rásegítési rendszerünket, amely a GPDS (Gepida Pedelec Drive System) nevet kapta. Az új rendszer köré rögtön egy egész termékcsalád is született, kezdve a sort a Reptila 1100 városi modellel, amelyet több modell is követ a 2011-es kínálatban.

A GPDS rendszer integrálja a legújabb technológiai fejlesztéseket és a komfortos kerékpározási élményt a Gepida elektromos kerékpárok mindegyikében. A magas teljesítményű Li-ion akkumulátorok, a 3-fázisú frontmotor és multifunkciós, elektronikus kijelző egység segítik a kerékpározási élmény minél teljesebbé tételét. Az elektromos rásegítés elérhető külön egységként is, - GPDS kit néven -  amely bármilyen hagyományos biciklire felszerelhető
A rendszer főbb paraméterei:
 • Az elektromos motor névleges feszültsége 36V
 • A rendszer maximális teljesítménye 250W
 • Az akkumulátor kapacitása 6Ah, amely kiegészíthető plusz 6Ah-val
 • Az akkumulátor tömege 1,99kg
 • Egy akkumulátorral akár 40km, kettővel 80km távolság is elérhető*
 • Az all-in-one kijelző CAN-BUS rendszert használ

*domborzati viszony és rásegítési fokozat függvénye

A Bosch mozgásba hoz:

A Bosch eBike Systems termékosztálya az e-bike rendszerek európai piacvezetője. A Bosch által meghajtott komponensek által biztosított „hátszél” jelenleg több mint 50 európai vezető kerékpármárkát hoz lendületbe.

 

A Bosch eBike Systems munkatársai unikális és erőteljes megoldásaikat folyamatosan fejlesztik az elektromobilitási szektor számára. Mélyen elkötelezettek az elektromos kerékpárok világának a jövőbe repítése iránt, vitális megoldásokkal segítve a holnap mobilitását. A Bosch eBike Systems termékei és megoldásai önt is inspirálni fogják. A Bosch termék-portfoliója a kiemelkedő hatásfokú motoregységektől a nagyteljesítményű akkumulátorokon át az intelligens, intuitív fedélzeti számítógépekig terjed. A Bosch teljesítményre és kényelemre vonatkozó igen magas elvárásainak teljesítésében a kulcs a komponensek közötti tökéletes összhang.


A Bosch már ma is a holnap összekapcsolt világának lehetőségein gondolkodik. Elkötelezett a modern és előre tekintő mobilitási megoldások elterjesztése mellett, s ezzel felelősen és gazdaságosan segíti elő a környezeti megújulást.


A pedelec kerékpárok sikeressége arra ösztönzött minket, hogy tovább szélesítsük palettánkat. Így 2012-ben elsőként mutattuk be Kelet-Európai gyártóként a BOSCH elektromos középmotorral szerelt pedelec kerékpárjainkat, amelyek teljes mértékig alkalmasak dinamikus, sportosabb használatra egyaránt.
A rendszer főbb paraméterei:
 • Az elektromos motor névleges feszültsége 36V
 • A rendszer maximális teljesítménye 250W vagy 350 W (45 km/h-ig)
 • Az akkumulátor kapacitása 300Wh vagy 400 Wh
 • Az akkumulátor tömege 1,99kg
 • Egy akkumulátorral akár 120km
 • Az all-in-one kijelző CAN-BUS rendszert használ

 Active Line  

Az Active Line termékekkel a Bosch sokoldalú és testre szabott terméket biztosít a modern elektromos kerékpárosok számára. A kerékpáros nagyobb távot tehet meg, s ezzel a szükség szerint igénybe vehető hátszéllel a mindennapi életben nagyobb mobilitáshoz jut. 

Kiválóan alkalmas aktív kikapcsolódásra, úgy mint kisebb bevásárlások, hétvégi kiruccanás a családdal vagy barátokkal, de munkába menet is tökéletes partnerre lelhetsz egy Alboin 1000 vagy  egy Reptila 1000 társaságában, széles palettánk többi tagjáról már nem is beszélve.. Ha a külsőségeket vesszük górcső alá, minden egyes alkatrésze visszafogott eleganciáról árulkodik, ,nem véletlen, hogy 2014-ben a Bosch nyerte el a rangos Red Dot díjat, ami minden évben a designerek álma

Performance Line 


Sportos és dinamikus kerékpározásra tervezték, ahogy az elnevezéséből sejthetjük.Sík terepen és dombon felfelé is lehetőséget ad a gyorsításra, anélkül, hogy veszítenénk az energiánkból. A legmagasabb precizitással és teljesítménnyel megáldott e-bike rendszer bármely terepen domináns szerepet tölt be magas fokú felszereltségével.

 A belső értékek tökéletes összhangban vannak a külső megjelenéssel, a design és az ergonómia összefonódása a magas szintű esztétika és használhatóság formájában jelenik meg. A Performance Line összpontosítja mind azt az energiát ami szükséges az Asgard 1000-esek és az FS változatának az utcák meghódítására, durva terep legyőzésére. A hatalmas erő tükröződik az antracit színű alkatrészek és a fiatalos, sportos tervezésű vonalakban. 


Intuvia e-bike computer


Milyen gyorsan tudok folyamatosan haladni és milyen messzire tudok eljutni? Ezek a kérdések fogalmazódhatnak meg bennünk, ahogy a Bosch rendszerrel kialakított Gepidákat vizsgáljuk. Amikor pedig rápattanunk és eltekerünk a megszokott útvonalakra, az is felmerülhet kérdésként, hogy ez a domb mintha meredekebb lett volna múltkor. Csak egy pillantás a kormányon lévő kijelzőre és azonnal választ kapunk a kérdéses paraméterekre. Öt féle fokozat áll rendelkezésre, amelyet könnyedén beállíthatunk a távolság és egyéb igényeinknek megfelelően, anélkül, hogy levennénk kezünket a kormányról.  Amikor pihenőt tartasz , egyszerűen csak pattintsd le a kijelzőt a kormányról és pihenés közben elemezd adataidat. Az Intuvia USB csatlakozásával adataid megoszthatóak mobil telefonoddal, amit tölteni is tudsz vagy róla zenét hallgatni menet közben is.

Shimano Steps


A Gepida eddigi BOSCH és GPDS elektromos kerékpár-kollekcióját 2015-ben Shimano STEPS rendszerű elektromos kerékpárokkal egészíti ki. A STEPS rendszer egy teljes mértékben integrált e-bike alkatrészcsoport, amelynek részei a középmotor, a fedélzeti számítógépes vezérlőegység, az első váltómű a lánccal, valamint egy lítium-ionos akkumulátor.

A STEPS rendszer kifejlesztésének alapja a rendszerkomponens tervezési szemlélet volt, amelynek lényege, hogy az egyedi komponensek jobban dolgoznak, ha a többi STEPS komponens is integráns része az alkatrészcsoportnak. A STEPS egy pedelec típusú rendszer, amelyet a kerékpáros pedálozása hoz működésbe, s amely a 25km/h sebesség elérésekor kikapcsol. A kompakt tervezésű, mindössze 3,2 kg-os STEPS a piacon ma fellelhető egyik legkönnyebb meghajtó egység. A kompakt kialakítás és alacsony tömeg minden tereptípuson növeli a jármű irányíthatóságát, így ez a rendszer több kerékpáros számára nyújt könnyen kezelhető megoldást. Ami a hatótávot illeti, a STEPS takarékos, normál és erős rásegítési módokban használható. A preferált üzemmódot a kerékpáros kényelmes kapcsolóval választhatja ki. Takarékos módban a hatótáv akár 125 km is lehet. Normál módban ez a táv 85 km, erős rásegítés mellett 60 km*. A STEPS fedélzeti számítógépe kijelzi a választott üzemmódot, az akku töltöttségi szintjét, az utazási sebességet, a megtett távolságot stb.


A STEPS akkumulátorának kapacitása 418Wh, teljes feltöltési ideje 4 óra. Az akku opcionálisan a hátsó csomagtartón vagy az alsócsövön helyezhető el. Élettartama 1000 töltési ciklus, amely után a felvett töltés még mindig 250Wh feletti.