Történetünk

Cégünk története

1993

Az év derekán kezdődött cégem története a VII. kerületi Murányi utcában ahol közel 20 éves fejjel és azzal a szilárd elhatározással, hogy márpedig záros határidőn belül szeretnék a tulajdonomban tudni egy az addigi kék trabantomnál klasszisokkal jobb autót, kibéreltem egy közel 40nm-es üzletet. Itt elfért a szerelés és néhány kerékpár, de ekkor még az Olaszországból egészben importált kerékpárok nagy részét a házunk alatti garázsban tároltam, ami így előlépett hivatalos raktárrá.

1994

Már alkatrészeket importáltam, és egy 20x nagyobb szerelőcsarnokot béreltem.


1996

Az akkor már jelentős árbevétellel rendelkező egyéni vállalkozásomat ideje volt Kft-vé alakítani, és ebben a cégformában működik azóta is. Még ebben az évben megérkezik első távol-keleti importunk Tajvanról. Elsőként váz, majd egyre több alkatrész érkezik a régióból.

Ezekben az években legnagyobb vevőink nagyáruházak voltak, és bár jelenlegi üzletpolitikánk ettől merőben eltér, ezek az évek igazán nagy anyagi fellendülést és növekedést jelentettek az ekkor még fiatal cég számára.


1998

Európa legjelentősebb kiállításán, Kölnben kiléptünk a nemzetközi porondra. Azóta évente 2-3 kiállításon vagyunk állandó résztvevők. Fejlődésünk folyamatos mind az összeszerelés technológiáját, mind a termelékenységet és a logisztikai hátteret illetően.

Az Olimpia Kft. megvásárolta az 1990 óta a kerékpárpiacon lévő és jól csengő Gepida márkanevet. Ez évben a kelet-európai gyártók közül elsőként vezettük be az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszert. Ez már előre vetítette cégem irányát, azaz a mennyiségi termelést abbahagyva, új irányba tereltük a gyártást, és a kevesebb, de minőségibb kerékpár fejlesztésébe és gyártásába kezdtünk.

Ugyanebben az évben költöztünk a XVI. kerületbe, ami jelenleg is a főhadiszállás. Kiépítettük saját kereskedői hálózatunkat. Egyes országokban saját területi képviselőkkel, másokban nagykereskedőkkel szerződtünk, így a kiszállítások nagy többségében a gyár raktárából közvetlenül a kiskereskedőket szolgáljuk ki.

2004-2005

A minőségi fejlesztések és márkaerősítés éve volt. Egyre bővülő típusválasztékkal és egyre jobb bringákkal szolgálva ki az akkor már 80%-ban külföldi vevőkörünket. Ekkor már több európai országban lehetett szememet gyönyörködtetve Gepidákat látni, többek között Hollandia, Belgium, Horvátország, Németország, Svédország, Ausztria, Luxemburg, Oroszország, Szerbia, Finnország, Szlovákia, Románia utcáin.

2004

Az uniós nyitás nagy feladat elé állított minket. A megnövekedett konkurenciaharcban nagyon oda kellett figyelni és harcolni a fennmaradásért, a cég és új termékek irányvonalát meghatározni, és újabb fejlesztésekbe fogni.

2006

Ezért gőzerővel speciális termékfejlesztésekbe kezdtünk több területen is kiemelten koncentrálva egy pedelec fejlesztésére.

2008

Piacra dobtuk az első komoly elektromos kerékpárunkat, ami ismételten sok új országot vonzott partnereink közé. Így kerültek Gepida bringák Franciaország, Svájc és Anglia útjaira is. Emellett a sok év ilyen irányú munkájának eredményeként a Gepida márka ismertsége és elismertsége óriásit nőtt.

2009

A nehéz gazdasági helyzet ellenére is véleményem szerint jó stratégiánknak és persze egy kalap szerencsének köszönhetően cégünk továbbterjeszkedik, ez évben először Taipei-ben is kiállítottunk. Új országok kerülnek vásárlóink közé, Európa határain túlra is kacsintgatunk, de erről bővebben remélem 2010-ben lesz lehetőségem beszámolni.


Berkes György - ügyvezető igazgató