Történetünk

Cégünk története

1993

Ez év derekán kezdődött a történet, a VII. kerületi Murányi utcában ahol Berkes György közel 20 éves fejjel és azzal a szilárd elhatározással, hogy márpedig záros határidőn belül szeretne a tulajdonában tudni egy, az addigi kék trabantnál klasszisokkal jobb autót, kibérelt egy közel 40 nm-es üzletet. Itt elfért a szerelés és néhány kerékpár, de ekkor még az Olaszországból egészben importált kerékpárok nagy részét a ház alatti garázsban tárolta, ami így előlépett hivatalos raktárrá.

1994

Már alkatrészeket importált és egy 20x nagyobb szerelőcsarnokot bérelt.


1996

Az akkor már jelentős árbevétellel rendelkező egyéni vállalkozást ideje volt Kft-vé alakítani, ami ebben a cégformában működik azóta is. Még ez évben megérkezik első távol-keleti import Tajvanról, elsőként váz, majd egyre több alkatrész. Ezekben az években a legnagyobb vevők nagyáruházak voltak, és bár a jelenlegi üzletpolitika ettől merőben eltér, ezek az évek igazán nagy anyagi fellendülést és növekedést jelentettek az ekkor még fiatal cég számára.


1998 

Európa legjelentősebb kiállításán, Kölnben kiléptünk a nemzetközi porondra. Azóta évente 2-3 kiállításon vagyunk állandó résztvevők. Fejlődésünk folyamatos mind az összeszerelés technológiáját, mind a termelékenységet és a logisztikai hátteret illetően.

Az Olimpia Kft. megvásárolta az 1990 óta a kerékpárpiacon lévő és jól csengő Gepida márkanevet. Ez évben a kelet-európai gyártók közül elsőként vezettük be az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszert. Ez már előre vetítette cégem irányát, azaz a mennyiségi termelést abbahagyva, új irányba tereltük a gyártást, és a kevesebb, de minőségibb kerékpár fejlesztésébe és gyártásába kezdtünk.

Ugyanebben az évben költöztünk a XVI. kerületbe, ami jelenleg is a főhadiszállás. Kiépítettük saját kereskedői hálózatunkat. Egyes országokban saját területi képviselőkkel, másokban nagykereskedőkkel szerződtünk, így a kiszállítások nagy többségében a gyár raktárából közvetlenül a kiskereskedőket szolgáljuk ki.

2004-2005

A minőségi fejlesztések és márkaerősítés éve volt. Egyre bővülő típusválasztékkal és egyre jobb bringákkal szolgálva ki az akkor már 80%-ban külföldi vevőkörünket. Ekkor már több európai országban lehetett szememet gyönyörködtetve Gepidákat látni, többek között Hollandia, Belgium, Horvátország, Németország, Svédország, Ausztria, Luxemburg, Oroszország, Szerbia, Finnország, Szlovákia, Románia utcáin.

2004

Az uniós nyitás nagy feladat elé állított minket. A megnövekedett konkurenciaharcban nagyon oda kellett figyelni és harcolni a fennmaradásért, a cég és új termékek irányvonalát meghatározni, és újabb fejlesztésekbe fogni.

2006

Gőzerővel speciális termékfejlesztésekbe kezdtünk több területen is kiemelten koncentrálva egy pedelec fejlesztésére.

2008

Piacra dobtuk az első komoly elektromos kerékpárunkat, ami ismételten sok új országot vonzott partnereink közé. Így kerültek Gepida bringák Franciaország, Svájc és Anglia útjaira is. Emellett a sok év ilyen irányú munkájának eredményeként a Gepida márka ismertsége és elismertsége óriásit nőtt.

2009

A nehéz gazdasági helyzet ellenére is a jó stratégiánknak és persze egy kalap szerencsének köszönhetően tovább terjeszkedtünk, ez évben először Taipei-ben is kiállítottunk. Új országok kerülnek vásárlóink közé, Európa határain túlra is kacsintgatunk. 

2010-2013

Folyamatos fejlesztések és bővülő piacok jellemezték ezt az időszakot. Bevezettük a saját mobil applikációnkat, kialakítottuk elektromos töltőállomásunkat, környezetbarát festéstechnológiát kezdtünk el alkalmazni és piacra dobtuk a GPDS szettet.

2014-2016

A globális terjeszkedésnek köszönhetően a Gepida elektromos kerékpárok megjelentek új piacokon: Ausztrália, Új- Zéland, Belgium, Írország, Románia, Spanyolország és Olaszország. Az új technológiák és tervezési megoldások a kerékpárosok biztonságát helyezik a középpontba.

2017

Az első Gepida Factory Store megnyitja kapuit Budapesten, ahol az egész terméksor megtekinthető minden érdeklődő számára.

2018

Köszönhetően a kerékpárjaink iránti kereslet növekedésének, robotizáltuk a festőüzemünket, így mára már csúcstechnológiás festőrobottal dolgozunk. Ezzel egyetemben Lean alapú gyártási folyamatokat vezettük be, amellyel évekre biztosítottuk termelési hatékonyságunkat.