10 hiba, amit kezdő bringásként elkövethetsz

10 hiba, amit kezdő bringásként elkövethetsz

Kezdő bringások figyelem!!! Összefoglaltuk nektek segítség képpen, hogyan tudjátok elkerülni a leggyakrabban előforduló kezdő kerékpáros hibákat.

1.    A szükséges szerszámok, pótbelső és készpénz nélkül indulsz el. Ezek megléte kritikus lehet defekt vagy már hasonló hiba esetén és sok bosszús perctől menthet meg.  

2.    Elegendő étel és ital nélkül indulsz el. A megfelelő folyadék és táplálékpótlás nagyon fontos és elegendő ital és étel nélkül könnyen bajba kerülhetsz.

3.    A nem megfelelő nyeregmagasság használata. A túl magas vagy túl alacsony nyeregmagasság sok kényelmetlenséget (akár fájdalmat is) okozhat.   

4.    A fékek túlzott használata. A hirtelen és szükségtelenül nagyfokú fékezés balesetveszélyes, ezért mindig csak a körülményekkel arányos mértékben használd a fékeket.

5.    A patentpedál nem megfelelő használata. A helyes rugóerő és minimális mértékű gyakorlás kulcsfontosságú lehet a kényelmetlen és balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében. Mindig oldj ki egyik lábaddal, mielőtt megállsz!

6.    Nem megfelelő sebességi fokozat használata. Mindig próbáld megtalálni a terepviszonyoknak és az erőnlétednek legjobban megfelelő fokozatot megtalálni és ne használj túl alacsony vagy túl magas fokozatot.

7.    Helytelen guminyomás használata. Mindig a gyártó által ajánlott guminyomáson használd a kerekeket. Mindig kerüld a túl alacsony és a túl magas nyomást.

8.    Túl sok olaj használata a láncon. Ha a szükségesnél több olaj kerül a láncra, akkor nagyban megnő a lánc szennyezettsége, ami csökkenti a lánc és a fogaskeréksor élettartamát. Mindig mértékkel használd az olajat, sokkal kevesebb is elég lesz, mint gondolnád.   

9.    Nem megfelelő öltözet viselése. Mindig használj az időjárási viszonyoknak megfelelő kerékpáros öltözetet. Ezek szabása és anyagminősége kényelmesebbé tesz minden a bringán eltöltött percet. A helytelen ruhaválasztás sok kellemetlenséget okozhat.  

10.  Alsónadrág viselete a bringás nadrág alatt. Soha ne viselj alsónadrágot a kerékpáros nadrág alatt! Az ezekben található betét antibakteriális és úgy tervezték, hogy a bőrrel közvetlen érintkezzen. Az alsónadrág viselete kényelmetlenséget és bőrirritációt okozhat ezért mellőzük viselését. 


2015 OKT 21 11:27:36/