A kormány helyes beállítása

A kormány helyes beállítása

Biztonságunk és kerékpárunk precíz, megbízható irányíthatósága érdekében mindig fordítsunk megfelelő figyelmet kormányunk helyes beállításara. Ez az apró, pár perces folyamat igazán nem időigényes...

Biztonságunk és kerékpárunk precíz, megbízható irányíthatósága érdekében mindig fordítsunk megfelelő figyelmet kormányunk helyes beállításara. Ez az apró, pár perces folyamat igazán nem időigényes és miután elvégeztük biztosak lehetünk benne, hogy minden rendben van bringánk irányításával.

Mindig ügyeljünk arra, hogy a kormány középpontja a kormányszár befogófelületének középpontjával megegyezzen. Ezáltal a kormány középen lesz, ami az egyik legalapvetőbb beállítás.

A következő fontos részlet, hogy a kormány az ideális befogó szöghöz közeli pozícióban legyen, így a kormány vízszintes tengelye körüli elfordulás nem lesz túl nagy. A legtöbb gyártó által jelölt középpont segítségünkre lesz a helyes pozíció beállításában.  Ennek köszönhetően csuklónk optimális pozícióban marad, valamint ez a beállítás nagyban hozzájárul kerékpárunk optimális irányíthatóságához is.

 

Tipp

·         Beállítás közben állítsunk többször kicsit, mint egyszer nagyot.

·         A kormányszár befogó csavarjai mindig legyenek egyenlő és kellő mértékben meghúzva (ezt sok esetben jelölik a gyártók a kormányszáron) 

·         Mindig zsírozzuk meg a rögzítő csavarokat és kormányszár befogója és a kormány közötti felületet is.   


2015 SZE 21 10:11:38/