Beállítások

Beállítások

Kerékpárunk helyes beállításainak fontossága mindennél előbbre való. Ettől függ ugyanis, hogy a kerékpározás kellemes élmény lesz-e, vagy sem.

Kerékpárunk helyes beállításainak fontossága mindennél előbbre való. Ettől függ ugyanis, hogy a kerékpározás kellemes élmény lesz-e, vagy sem.

Alapvető, hogy kerékpár vásárláskor mindig a magasságunknak megfelelő vázmérettel rendelkező kerékpárt válasszunk. A túl kicsi kerékpár problémákhoz és kényelmetlenségekhez vezethet csakúgy, mint az esetlegesen túl nagy. A helyes vázméret kiválasztásánál hagyatkozzunk a kereskedésben dolgozó szakemberek véleményére, tapasztalatuk és szaktudásuk segítségként szolgál majd!

Szintén nagyon fontos, hogy a kerékpár beállításai megfelelőek legyenek. A nyeregmagasság, nyereg dőlésszög, kormány magasság, kormányszár hosszúság mind-mind nagyban hozzájárulnak kényelmünkhöz, illetve a kerékpáron nyújtott teljesítményünkhöz.  

A helyes üléspozíció beállítás egy igen aprólékos folyamat melynek végén biztosan lehetünk abban, hogy a nyeregben eltöltött órák örömünkre lesznek majd. 

Tipp

·         A helyes nyeregmagasság minden esetben a láb belső hosszától függ. A túl alacsony nyereg térdproblémákat és teljesítményvesztést okozhat, míg a túl magas nyereg miatt túlzottan kell nyújtózkodnunk a pedál elérése érdekében, ami kényelmetlenséggel jár. Az ideális beállítás, ha a nyeregben ülve, sarkunkat a pedálon elhelyezve, térdünk kényelmesen nyújtott pozícióban van a hajtókar legalsó állásában. 

·         Az általános nyeregpozíció mindig a közép-közép pozíció. Ez annyit tesz, hogy a nyereg vízszintes állapotban helyezkedik el a nyeregcsövön és a nyeregpozíció állíthatóság előre-hátra irányba egyenlő mértékű marad.

·         Sportosabb üléspozíció eléréséhez használjunk alacsonyabb kormányszár beállítást. Ha a kényelmet tartjuk első számú prioritásnak, akkor a magasabb kormányszár pozíció lesz a legmegfelelőbb számunkra.

A fékkarok beállítása akkor ideális, ha azok az alkarunk meghosszabbított vonalával esnek egybe, miközben fogjuk a kormányt.

2015 JÚL 06 10:20:51/