Egyedi ajándék ötletek fanatikus bringásoknak

Egyedi ajándék ötletek fanatikus bringásoknak

Összeírtunk néhány ajándékötletet, amelyek igazán egyediek és minden fanatikus bringás örülne neki, ha ilyen ajándékkal lepnék meg őket. 

Semmire nem lesz szükségünk, csak újrahasznosított bringa alkatrészekre, néhány szerszámra és egy nagy adag kreativitásra!


1., Óra fogaskerék sorból

·         egy használt fogaskeréksor (kazettás rendszer)

·         egy óramű

·         egy küllő

·         kombinátfogó

·         meleg ragasztó

 

A megtisztított fogaskeréksort elemeire bontjuk szét mivel csak a nagyobb fogaskerék tartományra lesz szükségünk. Illesszük be az óraművet a kazetta közepébe és rögzítsük azt a meleg ragasztóval. A kombinát fogó segítségével hajlítsuk meg a küllőt a kívánt alakra úgy, hogy az támaszként szolgáljon a szerkezetnek.


2., Derék szíj használt külsőgumiból

·         egy kopott országúti külső gumi (kevlár peremes)

·         egy övcsat

·         lyukasztó

·         tű és zsineg (esetleg egy erősebb tűzőgép)

 

Vágjuk el keresztben a külső gumit és vágjuk le a kevlár peremet egy éles olló segítségével. Ezután vágjuk le a kívánt hosszra. Egyik végét vágjuk formára, a másik végére pedig erősítsük fel az övcsatot. Lyukasztó segítségével üssünk kellő darabszámú lyukat. A korábban fennmaradó darabból vágjunk le egy kisebb darabot és készítsünk belőle bújtatófület. A fül rögzítésével már el is készült az öv. 


3., Söralátét fogaskerekekből

·         kopott fogaskerekek

·         parafa lap

·         olló

·         golyóstoll vagy ceruza

·         meleg ragasztó/pillanat ragasztó

·         lakk (esetleg ízlés szerint festék)

 

A megtisztított fogaskerekeket helyezzük rá a parafa lapra. (Igény szerint a parafa felülete festhető) Halványan rajzoljuk körül őket majd egy éles olló segítségével vágjuk ki a szükséges mérető kör lapokat. (Tipp: mindig egy kicsivel kisebb átmérőt vágjunk ki, mint a berajzolt méret). Ezután kevés meleg ragasztó/pillanat ragasztó segítségével ragasszuk fel a fogaskerekeket a kivágott parafa lapokra. Vékony lakréteg felvitelével már készen is vagyunk.

2015 DEC 21 09:53:37/