Felkészülés az esős, havas időjárásra

Felkészülés az esős, havas időjárásra

A késő őszi, téli időjárás közeledtével számolnunk kell azzal, hogy szeretett bringánkat fel kell készítenünk a zord napokra.

Ilyenkor sajnos az amortizáció hatványozottan jelentkezik, ezért biztosak kell lennünk abban, hogy kerékpárunk a legjobb műszaki állapotban van és arról is, hogy a megfelelő kiegészítőkkel rendelkezünk.  

Egy nagy szerviz szinte teljesen elengedhetetlen, még abban az esetben is, ha kerékpárunk egyébként jó állapotnak örvend. A csapágyak tisztítását és újra zsírozását, a kábelek illetve fékpofák cseréjét feltétlenül végezzük el, vagy keressük fel a legközelebbi szakszervizt, ahol ezeket a javításokat elvégzik nekünk.

Ne feledkezzünk el a sárvédőkről sem! Az egyik leghasznosabb kiegészítő, mely elengedhetetlen az esős, latyakos és havas utak során. Igen-igen, esztétikailag nem a megnyerőbb egy sportos gépet sárvédőkkel felszerelni, de ne feledjük: a mogorva téli napok nem a divatos megjelenésről szólnak, hanem a praktikusságról és a funkcionalitásról.

Végül, de nem utolsó sorban váltsunk néhány szót a ruházati kiegészítőkről. A legnagyobb kihívás az, hogy szárazon maradjunk. Ehhez bizony elengedhetetlen a következők megléte: vízálló kabát, vízálló nadrág, vízálló kesztyű és végül egy pár vízálló kamásli.    

 

Tipp

·         A sárvédő végeken található spoiler sokszor túl keskeny és túl rövid. Kis leleményességgel és kézügyességgel, sokkal hasznosabb darab készíthető házilag.

Terepen használt MTB-k esetében könnyen és gyorsan varázsolhatunk hasznos pocsvédőt egy régi gumibelsőből, melyet kábelkötegelőkkel rögzíthetünk teleszkópos villánk fékhídja és a villa vállak közé. Apró trükk, mely megakadályozza a sárfelverődést.

2015 NOV 27 16:23:47/