e-Bike használata a téli időszakban

e-Bike használata a téli időszakban

A hideg, téli hónapokban bizony külön figyelmet kell szenteljünk elektromos kerékpárunk használatára és tárolására. Ezek a komplex rendszerek több odafigyelést igényelnek a hagyományos kerékpárokhoz képest.

Természetesen az elektromos kerékpárok is tökéletesen alkalmasak arra, hogy egész évben használjuk őket, de fontos, hogy műszaki oldalról kifogástalan legyen a bringa. A kerékpár tisztán tartása a mi feladatunk: a latyakban és hóban történő használat után az alkatrészeknek meg kell száradniuk és erről nekünk kell gondoskodni. Ha nem tartjuk tisztán kerékpárunkat és nem végezzük el a szükséges karbantartást a kellő rendszerességgel, akkor a megfelelő működés nem elvárható. Ez sokkal fontosabb a téli időszakban, mint nyáron.

Az elektromos rendszerek számára az 5°C és 30°C közötti hőmérsékleti tartomány az ideális. Fagypont alatt történő tárolás esetén az akkumulátort mindig ki kell vennünk a kerékpárból és lehetőség szerint szobahőmérsékleten kell a tárolást megoldanunk kb. 30-40%-os töltöttségi szint mellett. Sem a túl alacsony, sem a maximális töltöttségi szint nem tesz jót az akkumulátoroknak hosszabb tárolás esetén.

Amennyiben a szabadban tároljuk a bringát mindig tegyük esőtől védett helyre és lehetőség szerint terítsük le esővédő huzattal. Így szárazon marad szeretett bringánk. Külső tárolás esetén a kijelzőt és az akkumulátort is vegyük le és szobahőmérsékleten tároljuk.  

   

 

Tipp

·         Ne felejtsük le az akkumulátor csatlakozó pólusait rendszeresen tisztítani és karbantartani

·         Hosszú távú tárolás esetén 3 havonta töltsük fel az akkumulátorokat, de tartsuk a 30-40%-os töltöttségi szintet

·         Esőhuzat használata esetén mindig gondoskodjunk a megfelelő szellőzésről, mert csak így tud a kerékpár megszáradni. 


2015 DEC 07 08:59:49/