Elektrorad Magazin Teszt - Ruga Pro Tour: a sportos erőgép

Decemberben két e-bikeunkat is tesztelte az Elektrorad Magazin, City és MTB kategóriában is megmérettettük modelljeinket. És hogy hogy teljesítettek kerékpárjaink a teszten?

"Terepen a sportos pedelec megbízhatóan fut, a hirtelen és gyors mozdulatokra is jól kezelhetően reagál."

Olvasd el Ruga Pro Tour modellünk teszt eredményét eredeti német nyelven az Elektrorad Magazin oldalán, vagy magyar vagy angol nyelven az oldalunkon.

Az eredeti cikk magyar nyelvű fordítása:

Gepida Ruga Pro Tour: a sportos erőgép

Elektrorad - ruga pro tour

A Gepida Ruga Pro Tour egy, a SUV kategóriába tartozó elektromos kerékpár, komoly felszereltséggel és erős motorral sportos kerékpártúrákhoz. Hogyan teljesített ez az e-bike a teszten?

Az 1993-ban egy magángarázsban megalapított Gepida volt az első olyan kerékpárbolt Budapesten, amely nem importált modelleket kínált eladásra. Közel három évtizeddel később kínálatuk már szinte minden kategóriából tartalmaz elektromos kerékpárokat.

A Ruga Pro Tour-ral a magyar gyártó olyan SUV-ot kínál, amelynek a kormány felé ellaposodó, szépen ívelt felső vázcsöve kiemelkedő vizuális élményt nyújt. A rövid homlokcső és a kormányszár már elsőre is sportos első benyomást kelt, melyet a keskeny Selle Royal nyereg és az MTB markolat tökéletesen kiegészít.

A mindennapi használatra való alkalmasságot a remek fényerejű Trelock világítási rendszer, az SKS sárvédők és a 25 kg súllyal terhelhető alumínium csomagtartó biztosítja. Szépen integrálódik az alsó vázcsőbe a 625 Wh-s akkumulátor, amely akár kisebbel is helyettesíthető, vagy egy másodikkal is kiegészíthető.

Erőteljes és agilis

A Bosch Performance Line CX motor nagyon dinamikus indulást biztosít. Az erős motorral, a durva futófelületű Schwalbe Smart Sam gumiabroncsokkal, valamint a 100 mm-es rugóúttal rendelkező Suntour villával, a Ruga Pro Tour jól átgondolt Offroad-csomagot kapott.

Terepen a sportos pedelec megbízhatóan fut, a hirtelen és gyors mozdulatokra is jól kezelhetően reagál. A biztonságos megállást a hidraulikus tárcsafékek biztosítják. Száraz aszfalton való túrákhoz a 160 mm átmérő tökéletesen elegendő, nehezebb körülmények között indokolt lehet a 180 mm is. 

A sáros pályákon való tesztelés során a hátsó sárvédő és a gumiabroncs közötti távolság rövidnek, a sárvédők szélessége (65 mm) keskenynek bizonyult.  A 12 sebességes Shimano Deore váltó megfelelő áttételeket biztosít a meredek emelkedők leküzdéséhez is.

Részletek az e-bikeról

Elektrorad - ruga pro tour részlet 1

Terepre szerelve: villa 100 mm-es rugóúttal

Elektrorad - ruga pro tour részlet 2

Könnyen hozzáférhető és védett: magasra szerelt töltőaljzat

Gepida Ruga Pro Tour teszt összefoglaló

A Gepida Ruga Pro Tour sportos menettulajdonságokkal rendelkező robusztus SUV. A kiváló motor és a remek felszereltség ideális társ a hosszú offroad túrákhoz.

Pozitív: Erőteljes motor, egyenletes futás csomagokkal, jó ár-érték arány

Negatív: Kevés a hely a gumiabroncsok és a sárvédők között, látható kábelvezetés és hegesztések a vázon 

 

Az oldalpáron szereplő szöveg forrása a BVA BikeMedia GmbH által generált tartalom. Közvetlen forrás: Radfahren.de