Elektrorad Magazine teszt - Bonum Pro: Elegáns városi utazó

Decemberben két e-bikeunkat is tesztelte az Elektrorad Magazin, City és MTB kategóriában is megmérettettük modelljeinket. És hogy hogy teljesítettek kerékpárjaink a teszten?

"A Bosch Performance CX motor hatalmas erejét szép ívek és formák mögé rejtette a gyártó."

Olvasd el elsőnek Bonum Pro modellünk teszt eredményét eredeti német nyelven az Elektrorad Magazine oldalán, vagy magyar vagy angol nyelven az oldalunkon.

Az eredeti cikk magyar nyelvű fordítása:

Gepida Bonum Pro: Elegáns városi utazó

Elektrorad - bonum pro

A Gepida Bonum Pro egy nagy teljesítményű, kényelmes városi kerékpár kiváló minőségű alkatrészekkel és tartozékokkal. Hogyan teljesített az elektromos kerékpár a teszten?
 

A Gepida egy, a jövő irányát nagyban meghatározó évre tekint vissza: új logisztikai központot épített Budapesten, és Németországban megkezdte a közvetlen értékesítést a végfelhasználók felé. A Bonum Pro-val 2022-ben pedig egy robusztus városi kerékpárt kínál a vevőknek.

A fehér alumínium váz az alacsony átlépési magassággal, az enyhén előre ívelt alsó vázcsővel és a diszkréten elhelyezett vörös és fekete színekkel eleganciát sugároz. A Bosch Performance CX motor hatalmas erejét szép ívek és formák mögé rejtette a gyártó.


A 625 Wh-s akkumulátor kapacitása impozáns, a gondtalan városi közlekedés mellett akár hosszú kirándulásokra is invitál. A kábelek a kormányról esztétikusan kötegelve futnak a váz belsejébe.


A mobiltelefon a kormány középső részén elhelyezkedő Smartphonehub-ba rögzíthető, és a COBI.Bike alkalmazáson keresztül a kerékpározás összes adata megjeleníthető rajta. Alternatív megoldásként egy 1,5 hüvelykes mini kijelző is tájékoztatja a kerékpárost a legfontosabb adatokról.


Kényelem és teljesítmény

Az egyenes, kényelmes ülőpozíció a környezetre minden irányban jó rálátást biztosít. Az állítható kormányszár több pozíciót is kínál, a hajlított kormány ergonomikus markolattal teszi teljessé az összképet.

Az agilis kormányzásnak köszönhetően a szűkebb kanyarok is könnyen bevehetőek. Elinduláskor a motor azonnal kifejti erejét, így a meredek szakaszok is könnyedén teljesíthetőek. A sík terepen szervezett túrákon a Shimano XT sebességváltója (1×10 fogaskerék) meggyőzően, gyorsan és pontosan működik. 


A hidraulikus tárcsafékek erőteljes lassulást biztosítanak – ennek érdekében a magyar gyártó az első kerékre 180mm-es féktárcsát szerelt. A Schwalbe Energizer gumiabroncsok ideális választásnak bizonyultak, a sima középső sáv szilárd burkolaton a nagyobb tempóhoz, a gyémántmintás oldalfelület a könnyű terepen való tapadáshoz tökéletes.  A kiváló fényerejű Trelock világítási rendszer és az SKS sárvédők szintén kiemelkedőek.

Részletek az e-bikeról

Elektrorad - bonum pro részlet 1 jav

Smartphone-Hub a kormány közepén - a mobiltelefon kijelzővé válik

Elektrorad - bonum pro részlet 2

Praktikus: a magasra szerelt töltőaljzat gumi kupakkal

Gepida Bonum Pro tesztösszefoglaló - Következtetés


A Gepida Bonum Pro egy nagy teljesítményű elektromos kerékpár, kiváló minőségű alkatrészekkel és tartozékokkal. Magabiztosan viselkedik a városi forgalomban, és kényelmes utazást biztosít hosszú utakon is!
 

Előnyök: Kiegyensúlyozott geometria, erőteljes motor, jó menetteljesítmények, élettartam-vázgarancia, töltőcsatlakozó kényelmes magasságban

Hátrányok: nincs ütésálló hátsó lámpa, nyereg kissé puha

 

Az oldalpáron szereplő szöveg forrása a BVA BikeMedia GmbH által generált tartalom. Közvetlen forrás: Radfahren.de