THE ROAD IS JUST
AN OPTION

Gepida világa

1993
1994
1996
1998
2004
2005 - 2006
2008
2009
2010 - 2013
2014 - 2016
2017
2018
gepida_history_1993

1993

Ez év derekán kezdődött a történetünk, a VII. kerületi Murányi utcában ahol Berkes György közel 20 éves fejjel kibérelt egy 40 nm-es üzletet. Itt elfért néhány kerékpár és szerelésre is volt lehetőség, de ekkor még az Olaszországból egészben importált kerékpárok nagy részét a ház alatti garázsban tárolta, ami így előlépett hivatalos raktárrá.

gepida_history_1994

1994

Újabb változás történt és a kész kerékpárok helyett átálltunk az alkatrészek importálására és a kerékpárok itthoni összeszerelésére. Mivel a tárolandó kerékpáralkatrészek mennyisége is folyamatosan nőtt és az összeszereléshez szükséges hely is szűkösnek bizonyúlt, és 20x nagyobb szerelőcsarnokot béreltük, mint amit 1993-ban. Ezeket a kerékpárokat már Olimpia márkanév alatt árultuk.

gepida_history_1996

1996

Megérkezik első távol-keleti import Tajvanról, váz, majd egyre több alkatrész. Ezekben az években a legnagyobb vevőink nagyáruházak voltak, és bár a jelenlegi üzletpolitikánk ettől merőben eltér, ezek az évek igazán nagy fellendülést és növekedést jelentettek az ekkor még fiatal cégünk számára.

gepida_history_1998

1998

Európa legjelentősebb kiállításán, Kölnben kiléptünk a nemzetközi porondra. Az Olimpia Kft. megvásárolta a jól csengő Gepida márkanevet. Ez évben a kelet-európai gyártók közül elsőként vezettük be az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszert. Ez már előre vetítette cégünk irányát, azaz a mennyiségi termelést abbahagyva, új irányba tereltük a gyártást, és a kevesebb, de minőségibb kerékpár fejlesztésébe kezdtünk.

Kiépítettük kereskedői hálózatunkat. Egyes országokban saját területi képviselőkkel, másokban nagykereskedőkkel szerződtünk.

gepida_history_2004

2004

Minőség fejlesztés és márkaerősítés éve volt. Egyre bővülő a kerékpár típusválasztékunk és egyre jobb bringákkal szolgálva ki az akkor már 80%-ban külföldi vevőkörünket. Ekkor már több európai országban lehetett szemünket gyönyörködtetve Gepida kerékpárokat látni Európa szerte.

gepida_history_2005 - 2006

2005 - 2006

Az uniós nyitás nagy feladat elé állított minket. Habár a szabad kereskedelem némileg támogatta a külföldi terjeszkedésünket, de a megnövekedett konkurenciaharcban nagyon oda kellett figyelnünk és biztosítani a fennmaradásunkat. Így Mi, a Gepidánál ezekben az időben gőzerővel speciális termékfejlesztésekbe kezdtünk és új termékek irányvonalát határoztuk, mint például a PEDELEC (Pedal-Electric= elektromos rásegítésű kerékpár) kerékpárok.

gepida_history_2008

2008

Piacra dobtuk az első komoly elektromos kerékpárunkat, ami ismételten sok új országot vonzott partnereink közé. Így kerültek a Gepida bringák Franciaország, Svájc és Anglia útjaira is. Emellett a sok év ilyen irányú munkájának eredményeként a Gepida márka ismertsége és elismertsége óriásit nőtt a kerékpárok piacán.

gepida_history_2009

2009

A nehéz gazdasági helyzet ellenére is a jó stratégiánknak és megfelelő döntéseinknek köszönhetően tovább terjeszkedtünk, ez évben először Taipei-ben is kiállítottunk. Új országok kerültek vásárlóink közé, Európa határain túlra is kacsintgattunk.

gepida_history_2010-2013

2010 - 2013

Folyamatos fejlesztés és bővülő kerékpár piac jellemezte ezt az időszakot. Bevezettük a saját mobil applikációnkat, amivel a kerékpáros láthatja például az aktuális sebességét, pontos pozícióját, a megtett utat és az eltelt időt. Környezetbarát festéstechnológiát kezdtünk el alkalmazni és piacra dobtuk a GPDS szettet.

gepida_history_2014-2016

2014 - 2016

A globális terjeszkedésnek köszönhetően a Gepida elektromos kerékpárok megjelentek új piacokon: Ausztrália, Új- Zéland, Belgium, Írország, Románia, Spanyolország és Olaszország. Természetesen azóta is gyártunk hagyományos kerékpárokat, de a hangsúlyt egyre inkább az elektromos biciklikre helyezzük. Az új technológiáink és tervezési megoldásaink a kerékpárosok biztonságát helyezik a középpontba.

gepida_history_2017

2017

Megnyitottuk a Gepida Factory Store-t Budapesten, ahol az egész termékpalettta megtekinthető. Az üzletben folyamatosan megtalálható a szinte ​teljes szezonális Gepida kínálat mind a hagyományos kerékpárokat, mind az elektromos modelleket tartalmazva, valamint Topeak és egyéb innovatív kerékpáros kiegészítők.

gepida_history_2018

2018

Köszönhetően a kerékpárjaink iránti kereslet növekedésének, robotizáltuk a festőüzemünket, így az autómatizált munkalépéseket a csúcstechnológiás festőrobot végzi. Ezzel egyetemben Lean alapú gyártási folyamatokat vezettük be, amellyel évekre biztosítottuk termelési hatékonyságunkat.

Gyártás

akkor ...
... és most

Tudtad, hogy a Gepida magyar márka?

A Gepida kerékpárok itthon készülnek, hazai tervezők és fejlesztők keze által. A magyar kerékpárgyártás rendkívül szép eredményekkel büszkélkedhet, amihez mi is jelentősen hozzájárultunk. Minden fejlett európai ország kiemelt ügyeként kezeli a kerékpározás kérdését, így mi is joggal bízhatunk abban, hogy az ország szép számmal bővülő kerékpárútjain még több Gepida bringával találkozhatunk a közeljövőben. A Gepida már-már Hungarikum is lehetne, hiszen számunkra a hazai közönségtől érkező elismerés jelenti a legnagyobb értéket.

Miért válaszd a gepidát?

A minőség záloga a folyamatos termékfejlesztés, kreatív tervezés, letisztult dizájn, precíz összeszerelés, a korszerű technológia és a megfelelő ár-értékarány alkalmazása. A folyamatok eredményes megvalósulása köszönhető a munkában résztvevő dolgozók kerékpár és kerékpározás iránti szeretetének, amelyet igyekszünk „beleépíteni” bringáinkba.​​​​​​​

Valamint ne felejtsük el azt sem, hogy magyar termékek megvásárlásával munkahelyeket teremtünk és óvunk, hozzájárulunk a magyar gazdaság fejlődésének elősegítéséhez, felelősséget vállalunk hazánkért és a magyar társadalomért, ezért is érdemes a Gepida mellett dönteni.

Örök garancia minden Gepida vázra?

Fontos számunkra, hogy Gepida kerékpár tulajdonosként hosszú éveken keresztül, problémamentes és teljes mértékig megbízható bringával élvezhesd a kerékpározás által nyújtott nagyszerű érzést. Az Örök garancia program keretében a Gepida vállalja, hogy a későbbiekben esetlegesen előforduló vázprobléma jelentkezésekor, a lehető legrövidebb határidőn belül megjavítja vagy kicseréli a hibás vagy sérült vázat, közvetlenül vagy a forgalmazón keresztül.

A magas minőség, professzionális gyártási technológia és a Gepida mérnökeinek szaktudása együttesen biztosítják, hogy örök garanciát vállaljunk kerékpár vázainkra. Éppen ezért a vázak tervezésekor kiemelt figyelmet fordítunk a hosszú távú felhasználhatóságra, illetve a könnyű kezelhetőségre.

Fontos, hogy a garancia érvényesítéséhez regisztrálni kell az oldalunkon a Kerékpár regisztráció menüpont alatt. Ezt követően új Gepida kerékpár tulajdonosként kerékpárod regisztrációját követően azonnal életbe lép az örök vázgarancia.

Gepida Factory Store

A Gepida Factory Store küldetése, hogy Magyarországon egyedülálló minőségben reprezentálja a kerékpározás világát és nyújtson minőségi ellátást minden bringásnak.

Az üzletben folyamatosan megtalálható a szinte ​teljes szezonális Gepida kínálat mind a hagyományos, mind az elektromos modelleket tartalmazva.

Segítünk választani

A kiválasztásban és a tanácsadásban a kerékpározásban több évtizedes múlttal rendelkező szakképzett munkatársak segítenek, és e mellett persze az üzletben található kényelmes lounge sarok is, ahol érintőképernyős katalógus segít a válogatásban illetve a bemutató videók is megtekinthetőek.

Ingyenes E-bike tesztelés

Nem lehet szavakkal leírni, hogy mekkora élmény egy elektromos kerékpáron biciklizni. Pattanj fel egyre és próbáld ki bátran, hiszen a tesztvezetés ingyenes és közvetlen élményt nyújt mind a technológiáról, mind a kerékpárjaink minőségéről. A kipróbáláshoz pedig csak egy regisztrációs adatlapot kell kitöltened.

Márkafüggetlen szakszervíz

Mindezek mellett a Gepida Factory Store természetesen kiegészül egy professzionális, márkafüggetlen szakszervizzel is, ahol a legapróbb eseti jellegű segítségektől kezdve az éves generál javításokig nyugalommal lehet bármely kerékpárt a nagy gyakorlattal rendelkező szervizre bízni.

A Gepida Store elérhetősége:

Nyitva:
H-P 11:00–19:00
Szo 11:00–17:00
Gepida store a Bartók Béla úton