Egyedi ajándék ötletek fanatikus bringásoknak

Összeírtunk néhány ajándékötletet, amelyek igazán egyediek és minden fanatikus bringás örülne neki, ha ilyen ajándékkal lepnék meg őket. Csak újrahasznosított bringa alkatrészekre, néhány szerszámra és egy nagy adag kreativitásra lesz szükségünk!

1., Óra fogaskerék sorból

·         egy használt fogaskeréksor (kazettás rendszer)

·         egy óramű

·         egy küllő

·         kombinált fogó

·         melegragasztó

 

A megtisztított fogaskeréksort elemeire bontjuk szét, mivel csak a nagyobb fogaskerék tartományra lesz szükségünk. Illesszük be az óraművet a kazetta közepébe és rögzítsük azt melegragasztóval. A kombinát fogó segítségével hajlítsuk meg a küllőt a kívánt alakra úgy, hogy az támaszként szolgáljon a szerkezetnek.

 

2., Derék szíj használt külső gumiból

·         egy kopott országúti külső gumi (kevlár peremes)

·         egy övcsat

·         lyukasztó

·         tű és zsineg (esetleg egy erősebb tűzőgép)

 

Vágjuk el keresztbe a külső gumit és távolítsuk el a  kevlár peremet egy éles olló segítségével. Ezután vágjuk le a kívánt hosszra. Egyik végét vágjuk formára, a másik végére pedig erősítsük fel az övcsatot. Lyukasztó segítségével üssünk kellő darabszámú lyukat. A korábban fennmaradó darabból vágjunk le egy kisebb darabot és készítsünk belőle bújtatófület. A fül rögzítésével már el is készült az öv. 

 

3., Söralátét fogaskerekekből

·         kopott fogaskerekek

·         parafa lap

·         olló

·         golyóstoll vagy ceruza

·         melegragasztó / pillanatragasztó

·         lakk (esetleg színes festék)

 

A megtisztított fogaskerekeket helyezzük rá a parafa lapra. (Igény szerint a parafa felülete festhető.) Halványan rajzoljuk körül őket majd egy éles olló segítségével vágjuk ki a szükséges méretű kör lapokat. (Tipp: mindig egy kicsivel kisebb átmérőt vágjunk ki, mint a berajzolt méret). Ezután kevés meleragasztó / pillanatragasztó segítségével rögzítsük fel a fogaskerekeket a kivágott parafa lapokra. Vékony lakkréteg felvitele után már készen is vagyunk.

 

ora  altt  derkszj

 

VISSZA