Hogyan csomagoljunk egy rövid MTB túrára?

Egy rövid (2-3 órás) MTB túra vagy edzőkör is megkívánja, hogy minden kiegészítő és felszerelés nálunk legyen, amire csak szükségünk lehet utunk során. Soha ne induljunk el...

Egy gyakori kérdés, amivel sok kerékpáros nincs tisztában. Egy rövid (2-3 órás) MTB túra vagy edzőkör is megkívánja, hogy minden kiegészítő és felszerelés nálunk legyen, amire csak szükségünk lehet utunk során. Ez kellemetlen percektől menthet meg minket.

Az első csoport az alapvető szerszámokat tartalmazza. Soha ne induljunk el marokszerszámgumileszedőtartalék belsőmini pumpaláncbontó (plusz a lánccal kompatibilis gyors szem) és defektjavító szett nélkül. Ezek az alapvető szerszámok nélkül könnyen bajba kerülhetünk a hegyekben.

A második csoportba sorolhatjuk a szükséges táplálékot illetve folyadékot. Ezek legalább annyira alapvetőek és fontosak, mint az első csoportban említettek. Megfelelő mennyiségű víz illetve az általunk preferált sport ital mindig legyen a kulacsunkban. A magas szénhidrát tartalmú gyümölcsök (pl. banán) illetve szeletek szintén alapvető elemei csomagunknak.       

A harmadik csoportban a szükséges ruházatot említhetjük. Mindig készüljünk az időjárásnak megfelelően, így nem érhet meglepetés. A késő őszi illetve kora tavaszi időszakban karmelegítőlábmelegítő valamint kompakt méretű esőkabát soha ne maradjon otthon.

 

GE030008msolata      ISMINI20progd05131      GE03010202msolata  

 

Isminipump1113       Issmartgauged20513

 

Tipp    

·   Törekedjünk az ésszerű és a lehető legkompaktabb csomagolásra. Egy kisméretű, kerékpáros hátizsák ideális kiegészítő lehet a kényelmes pakolás és szállítás érdekében. Sok esetben egy hydro-hátizsák a legjobb választás mert kényelmes, jól pakolható és az   szállítható többletfolyadék szintén hasznos lehet.

·   Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy eső esetén minden száraz maradjon.

·   Pár darab kábelkötegelő csodákra képes, mindig legyen nálunk pár darab vészhelyzet esetére. 

·   Szükségtelen felszerelést ne vigyünk magunkkal, mert szállítása kényelmetlen.

 

VISSZA