10 elengedhetetlen bringás szerszám

1.       Kábelvágó – Kábelek és bowden házak vágásához speciálisan kialakított szerszám. Profiljának és élének köszönhetően precízen vághatunk vele.

2.       Láncbontó – Segítségével bontható a láncszemek közötti kapcsolat illetve a bontott (szakadt) lánc két végének ismételt összekapcsolása végezhető el vele.

3.       Marokszerszám – Ez a többfunkciós szerszám egy igazi mindenes. Sokszor jön jól, ha több különböző méretű és típusú szerszámra (pl. imbuszkulcs) van szükség munka közben.

4.       Láncos kazetta leszedő – Elengedhetetlen minden esetben, ha a hátsó fogaskeréksort szeretnénk eltávolítani a kerékről. Segítségével blokkolható a szabadonfutó forgása.

5.       Kazetta leszedő – Ez a szerszám alkalmas arra, hogy a hátsó fogaskeréksort rögzítő csavart meglazítsuk leszedésnél, illetve meghúzzuk felszerelésnél. Alternatív felhasználása a féktárcsát rögzítő csavar lazítása és meghúzása a kerékagyon a Center Lock-os rögzítési szabvány esetén.

6.       Láncnyúlás mérő – Segítségével könnyen és egyszerűen megállapítható, hogy a lánc „nyúlása” még elfogadható értéken belül van-e. Hasznos szerszám, ami jól jön, ha szeretnénk a láncot a megfelelő gyakorisággal cserélni.

7.       Küllő kulcs – Centrírozáshoz illetve a meglazult küllők meghúzásához használatos szerszám. Több méretben elérhető, a választást a kerekeknél használt küllőanya mérete határozza meg. Ideális opció, ha olyan darabot választunk, ami több mérettel kompatibilis.

8.       Gumileszedő – Hasznos szerszám és sok esetben elengedhetetlen defektjavítás közben. Általában 3 db-os szettben kerül értékesítésre és bizonyos esetekben (pl. országúti kerékpároknál) bizony szükség is van a 2-3 db-ra munka közben. 

9.       Nyomatékkulcs – Abban az esetben hasznos szerszám, ha a csavarokat (stucni csavarok, nyeregcső bilincs csavarok, féktárcsa felfogató csavarok, stb…) a gyártó által ajánlott nyomatékkal szeretnénk meghúzni. Sok esetben ezek az értékek nagyon fontosak és ajánlatos ennek kiemelt figyelmet szentelni.

10.   Középcsapágy szerszám – Monoblokk cserélésekor illetve meglazult középcsapágy meghúzásakor elengedhetetlen szerszám.

 

Tipp

·         A fent említett szerszámok beszerzésekor mindig győződj meg róla, hogy azok kompatibilisek a bringádon található alkatrészekkel. Ha bizonytalan vagy, kérj tanácsot a helyi bringaboltban!

·         Ha gyakran végzel javításokat és karbantartást a bringádon, érdemes többet beruházni és jobb minőségű szerszámokat beszerezni. 

 

 

cassettelockringwrench       dtorq1        duomultiwrench2       linkmeister1   

 

 

VISSZA