Hogyan öltözzünk fel a téli bringázáshoz?

Csak így lehet értékes és élményekben gazdag órákat a nyeregben tölteni és nem utolsó sorban a nem kívánt megbetegedéseket is elkerülhetjük.

Fontos, hogy kerékpározáshoz tervezett és fejlesztett ruházatot viseljünk, mert ezek a legkényelmesebbek és a legpraktikusabbak is egyben. Felsőtestre ajánlott aláöltözetet viselni, ezek jól tartják a test hőmérsékletét. A következő réteg lehet egy vékony, hosszú ujjas thermo mez. Ez melegen tartja a mellkast és a karokat is. A külső réteg lehet egy vastagabb anyagból készült, szélálló bringás kabát. A szélálló anyag megakadályozza azt, hogy idő előtt áthűljünk bringázás közben. Szükség esetén természetesen kerüljön fel egy vékony esőkabát!

Alulra használjunk egy thermo bélésű hosszú bringás nadrágot mely kellően vastag ahhoz, hogy melegen tartson minket. Egy vastag (esetleg vízálló) kerékpáros zokni jó szolgálatot tesz a hideg napokon, soha ne induljunk el nélküle.

A ruházati kiegészítőknél fontos megemlítenünk a következőket: egy vastag (de kényelmes) kesztyű, egy thermo és egyben vízálló kamásli, és az igazán hideg napokra egy vékony, kerékpáros specifikus sapka, amit a sisak alatt viselünk.

Ha ezek mind megvannak, akkor már csak az elhatározás kell, hogy nekivágjunk a téli bringázásnak.   

 

Tipp

·    Mindig viseljük az időjárásnak megfelelő vastagságú öltözéket. Ha túl vékonyan öltözünk, akkor fázni fogunk, ha pedig túl vastagon, akkor könnyen túlmelegedhetünk. Egyik sem előnyös helyzet.

·    Igény szerint használjunk melegítő krémet a comb, a térd illetve a vádli területein, ez segíteni fog a zord körülmények között.

.     Mountain bike-ozás közben ne használjunk kamáslit, mert a terepen történő használat könnyen tönkreteheti azt.

 

VISSZA