Top 5 karbantartási tipp

1.       Ellenőrizd a guminyomást – Defektet kapni nem kellemes dolog. A túl magas és a túl alacsony guminyomás is okozhat defektet, ezért mindig ellenőrizd a nyomást a kerekekben. Az ajánlott guminyomás mindig a gyártó által javasolt érték. Kövessétek ezt és ellenőrizzétek a kerekeket rendszeresen.

2.       Ellenőrizd a fékeket – A fékek kifogástalan működése elengedhetetlen. A fék bowdenek mindig legyenek olajozottak (így a fékek szépen és könnyen működnek majd), a fékpofák helyesen vannak beállítva és azt is, hogy kellő fékfelülettel rendelkeznek-e. Ha bármi szennyeződés (olaj) található a felnin vagy a fékpofákon, azt azonnal távolítsd el. Cserélj fékpofákat, amennyiben a szennyeződést már nem lehetséges eltávolítani, vagy a kopás mértéke túl nagy.

3.       Tartsd tisztán és olajozottan a láncot – A rendszeresen tisztán tartott lánc jobban működik és tovább is tudod majd használni. Csak akkor olajozd meg a láncot, ha előtte alaposan megtisztítottad és ügyelj arra is, hogy az időjárásnak megfelelő olajat használj.

4.       Ellenőrizd a váltókat – A váltók megfelelő működése szintén fontos és ez az alapfeltétele annak, hogy simán és problémamentesen menjen a váltás egyes sebességi fokozatok között. Ha beállításra van szükség, azt végezd el mihamarabb, mert a zörgő és ugráló váltó sok kellemetlen percet tud okozni.

5.       Tárold a bringádat megfelelően – Kerékpárod állapotának megőrzésében hangsúlyos szerepet játszik a megfelelő tárolás. Válassz egy száraz helyet és ne tárold a bringád nedves és esős környezetben. Ha megfelelően tárolod szeretett gépedet, akkor nagyban csökkentheted a szervizek számát is. 

 

VISSZA